Nyheder

Drogie miłośniczki drutów i szydełka  

We a happy to present a new yarn, and hope you will give "Tiliaa warm reception. Tilia is a gorgeous mix of glossy mulberry silk surrounded by a cloud of the lightest kid mohair. On the technical side Tilia is a fine, worsted spun and brushed yarn. You can of course knit Tilia on its own, but we recommend knitting it held together with one of our other yarns. New Zealand lammeuld and Indiecita are wonderful held together with Tilia.

Serdecznie pozdrawiam,
Nanna Gudmand-Høyer
Filcolana

adidas

Nyheder

en blød og let sweater
Charlotte Kaae

En lækker, blød og let snoningssweater. Sweateren har en flot, assymetrisk placeret snoning ned langs den ene side samt en elegant konstrueret skuldersøm. En enkelt udseende sweater med en spændende konstruktion.

en flot børnesweater
Maria Bach Jensen

Det enkle og tidløse stribemønster på sweaterens bærestykke er inspireret af murværket på den ikoniske bygning Grundtvigskirken i København. Sweateren er tidløs og klassisk og kan strikkes i et væld af farvekombinationer både til drenge og piger.

en klassisk sweater
Hanne Rimmen

Christianshavn er en klassisk mønstersweater i et nyt nordisk design. Den har fået sit navn efter bydelen Christianshavn, som blev opkaldt efter kongen selv i 1692. Bydelen blev anlagt i det lave vand uden for Amagers kyst. Her kunne skibene ligge i havn.

en smuk, enkel sweater
Hanne Rimmen

Denne klassiske sweater er inspireret af det på en gang smukke, upolerede og hippe sted: Holmen i København.

en stribet børnesweater
Ditte Lerche

Cool og ”street” sweater til små, seje piger og drenge. Der er lagt op til et perfekt voksen/barn match med vores skønne damemodeller Molly og Polly.

en fed, blød sweater
Ditte Lerche

Storkespringvandet er et smukt og centralt placeret springvand i København. Den glatte overflade i bronze reflekterer, sammen med vandet, smukt lysets indfald. Bronzen er på store dele irret smukt, og springvandet ses derfor på gråvejrsdage mest som grønt.

en sweater med mønster
Hanne Rimmen

I centrum af København ligger det smukke Rosenborg slot, der i sin tid blev bygget som et lysthus til Christian IV i den dengang nyanlagte park Kongens have.

en smuk børnesweater
Maria Bach Jensen

Denne sweater er inspireret af de mange tårne og slotte, der blev bygget i 1600-tallets København, bl. a. spiret på Børsen der strækker sig mod himlen i en spiral og ornamenter der pynter Rosenborg Slots murværk. Det var en tid hvor dekoration var sat i system.

en lækker, feminin sweater
Katja Dyrberg

Sweateren indkapsler længslen efter at komme hjem til ”mit København”. Til de fine murstensfacader langs Nørrebrogade mod Den Røde Plads. De feminine ærmer og den smukke raglan gør trøjen egnet til både hverdag og fest.

en fed herresweater
Sanne Bjerregaard

Hallandsgade er en smal, snirklet gade beliggende i et af Amagers gamle arbejderkvarterer. De gamle, charmerende ejendomme i alle mulige farver og faconer har inspireret til denne sweater.

en lækker damevest
Rachel Søgaard

Nationalbanken anses for at være et af arkitektens Arne Jacobsens hovedværker. Facaderne er beklædt med den Porsgrunn-marmor, som han ofte anvendte – bl.a. til rådhuset i Aarhus.

en smuk sweater med snoninger
Rachel Søgaard

Et af Københavns ikoniske spir er Dragespiret på bygningen, der tidligere husede Københavns fondsbørs. Spiret består af fire dragehaler, der snor sig om hinanden. Modsat mange af byens andre spir, som består af kobber, er Dragespiret en trækonstruktion beklædt med bly.

en fed sweater med rundt bærestykke
Rachel Søgaard

Christiansborg slot beliggende på Slotsholmen midt i København er hjemsted for Folketinget, Højesteret og Statsministeriet. En imposant bygning, som er brændt ned og genopbygget mere end én gang.

en smuk sweater
Sanne Bjerregaard

Amager Fælled er et fantastisk, rekreativt område beliggende kun 15 minutters kørsel fra Københavns centrum. Her er både eng og skov og et rigt dyreliv.

en fed børnehue
Rachel Søgaard

Nikolaj kirke – som siden 1805 ikke har fungeret som kirke men derimod som kunsthal – besidder et af Københavns ikoniske spir. Det er oplagt at lege med forskellige strukturer i strik for at gengive spirets form med gesimser, åbninger og kugler. Farven måtte selvfølgelig være irgrøn!

en smuk slipover
Sanne Bjerregaard

Da Amager forbrændingsanlæg skulle renoveres, blev arkitekten Bjarke Ingels hyret til opgaven. Som altid greb han tingene anderledes an, og det endte med en skibakke, en café og vandrestier i 85 meters højde – og med udsigt over hele København.

et lækkert babytæppe
Sanne Bjerregaard

Ørestad er en af Københavns nye bydele på Amager. Ørestad består af boligblokke i mange forskellige former og farver, hvilket har inspireret designeren til at strikke dette tæppe der i teknik minder om patchworkmønsteret ”Log Cabin”, hvor der hele tiden bygges moduler uden på de eksisterende.

en dejlig pigekjole
Ditte Lerche

Amaliehaven er en viderefortolkning af det populære design Kastellet. En fin kjole strikket i lun alpaka. En sød vinterkjole eller måske endda en dejlig julekjole.

en lækker slipover
Sanne Bjerregaard

Femøren er en del af Amager Strandpark, og her på den runde græsplæne omkranset af de fine gamle træer, lige ud til Øresund tilbragte jeg en stor del af min ungdom.

en skøn børnesweater
Rachel Søgaard

Nikolaj kirke – som siden 1805 ikke har fungeret som kirke men derimod som kunsthal – besidder et af Københavns ikoniske spir. Det er oplagt at lege med forskellige strukturer i strik for at gengive spirets form med gesimser, åbninger og kugler. Farven måtte selvfølgelig være irgrøn!

en lækker, stribet sweater
Ditte Lerche

Højbro Plads er inspireret af designerens barndomsminder om herlige besøg hos bedsteforældrene, som var bosat i indre København. Her blev der flittigt blev læst i ”Find Holger”-bøgerne, og det er her inspirationen er hentet. En sweater som med sit runde bærestykke falder flot over skuldrene.

en enkel ribsweater
Signe Strømgaard

Denne enkle ribsweater er inspireret af indre Vesterbro, hvor designeren bor. Stilen er enkel og lige til at gå til, og sweateren er vidunderligt blød og lun. Det lækre alpakagarn giver designet et smukt fald og sweateren en flot silhuet.

en lang, lækker cardigan
Sanne Bjerregaard

Amager Strand ligger kun 5 km fra Københavns centrum, og her trækker mange københavnere ud på de varme sommerdage og -aftener.

et blødt sjal
Signe Strømgaard

Sjalet er inspireret af den skønneste lille gade, der ligger på grænsen mellem Vesterbro og Frederiksberg. Værnedamsvej har en nærmest parisisk stemning med lækre specialbutikker og små fortovscafeer, hvor man kan sidde og nyde kaffen, mens man kigger på de forbipasserende.

en fed børnesweater
Sanne Bjerregaard

Sverrigsgade ligger parallelt med Hallandsgade og er en del af Amagers gamle arbejderkvarter. Den brostensbelagte gade var i sin tid omkranset af hyggelige byggeforeningshuse i alle mulige farver. En del af disse gamle huse er i dag bevaret og fredet.

et fint og let sjal
Karen S. Lauger

Sjalet er inspireret af overfladerne i de smukke, klassiske huse i København, af de rene linjer, lyset der falder og bliver brudt af skiftende teksturer eller små udsmykninger. På samme måde bliver sjalets linjer brudt af små fremspring og huller, der lader lyset skinne igennem.

en fin pigebluse
Sanne Bjerregaard

Kongelunden er Amagers største skov, anlagt i begyndelsen af 1800-tallet. Den gamle plantegning for skoven ses stadig tydeligt med den rektangulære skovafgrænsning og de vinkelrette stier.

en cardigan med glimmer
Nanna Gudmand-Høyer

The designer wanted a cardigan with glitter. A cardigan with glitter that caught the spring sunshine, but still with the feel and look of a gorgeous woollen cardigan.