Nyheder

Puttehønen og Puttehanen
- et strikke- og hækleprojekt til glæde for børn

Alle kan have brug for en strikket ven. Puttehønen og Puttehanen er et nyt projekt hvor flittige hænder strikker og hækler små, søde høns og haner til børn, der har brug for en lille blød fugleven i en svær tid. 

I samarbejde med lokale garnbutikker over hele landet har Filcolana sammen med strikdesigner Annette Danielsen og hækledesigner Rachel Søgaard igangsat et hyggeligt, lille projekt, hvor der skal strikkes søde høns og hækles fine haner.

Lige nu har vi en stor bunke garn og opskrifterne til den søde høne og den fine hane, men vi har brug for hænder, der har lyst til at sætte gang i pinde og nåle og lave uldne fugle til glæde for børn.

Konceptet er kort og godt:
- Fra fredag d. 12. april kan man hente garn og opskrift til enten Puttehønen eller Puttehanen i en af de mange garnbutikker, der er med i projektet.
- Man strikker hønen eller hækler hanen og returnerer den til butikken.
- Vi afleverer fuglene til Røde Kors.

Røde Kors fordeler fuglevennerne, til børn der har særligt brug for en lille ven. Det kan være til børn af voldsudsatte kvinder i tiden efter et ophold på krisecenter, til børn der søger asyl i Danmark eller til børn af indsatte i fængslerne. Alle små, strikkede eller hæklede fugle kommer til at vække glæde hos et barn.

I 2017 lavede vi et ligende projekt, hvor der blev strikket Nussemus i hele landet, og vi kunne aflevere mere end 1200 små, bløde mus til børn, der har brug for en lille, særlig ven.

Strikkere og hæklere, der selv har garn i overskud, er selvfølgelig velkomne til at strikke og hækle af det. Opskrifterne til Puttehønen og Puttehanen ligger derfor også til fri download her på siden.

Filcolana sponserer garn, Annette Danielsen har designet Puttehønen og Rachel Søgaard har designet Puttehanen. De lokale garnforretninger hjælper til med uddeling af garn og indsamling af de færdige fuglevenner. Og du, som strikker eller hækler, kan hjælpe med at strikke og hækle en fugleven.

Her finder du en liste over butikker, der er med i projektet.

 

 

Nyheder

en cardigan med glimmer
Nanna Gudmand-Høyer

Designeren ønskede sig en cardigan med glimmer. En cardigan med nok glimmer til at fange forårssolens stråler men stadig med følelsen af at være en lækker, ulden cardigan.

en feminin bluse med sommerfugle
Rachel Søgaard

Papillon er en lille, feminin bluse med sommerfugle, der flagrer rundt på kroppen. Blusen er fuld af små, lækre detaljer: Skønne, små ærmer og en halskant med en fin, lille slids foran.

en klassisk sweater med V-hals
Rachel Søgaard

En klassisk sweater med V-hals, der dog har fået skønt glimmer i kanterne og fine indtagninger ved halsen og på skulderen. Garnet er Merci og Arwetta Classic, der strikket sammen giver en blød og tæt strik, mens Paia gør det hele lidt mere festligt.

en fantastisk farverig cardigan
Sanne Bjerregaard

I vores seneste kollektion havde Sanne Bjerregaard designet den fineste, farverige Pippi til pigerne. Men selvfølgelig skal vi voksne kvinder også kunne strikke os en skøn, farverig sweater eller cardigan inspireret af Pippis fantastiske verden. Det er blevet til Petra og Pixi.

en T-shirt med hulmønster
Ditte Lerche

Dette design er inspireret af gammelt, dekadent undertøj fra en svunden Marie Antoinette-tid, og af balsalene på Versailles fyldt med guld og glitter. En T-shirt med hulmønster, og lidt frække, glitrende ribkanter.

en sød, feminin cardigan til piger
Sanne Bjerregaard

Designeren fortæller om den søde, feminine cardigan Alina: ”Jeg elsker kombinationen af Pernilla og Tilia. Denne blanding er både skøn at arbejde med og skøn at have på. Til Alina har jeg leget med blandingen og rammet trøjen ind ved udelukkende at bruge Tilia i de tykke, bløde ribkanter.

en fin, lille babyromper
Rachel Søgaard

En fin, lille romper i Merci, den dejligste blanding af uld og bomuld, til de allermindste. Den kan bruges med blot en bodystocking og små, bare ben eller med strømpebukser og lange ærmer. Strikker du selerne ekstra lange, kan du blot flytte knappen, efterhånden som barnet vokser.

en sød, feminin cardigan
Sanne Bjerregaard

Designeren fortæller om den søde, feminine cardigan Anneli: ”Jeg elsker kombinationen af Pernilla og Tilia. Denne blanding er både skøn at arbejde med og skøn at have på. Til Anneli har jeg leget med blandingen og rammet trøjen ind ved udelukkende at bruge Tilia i de tykke, bløde ribkanter.

en fin børnesweater med sommefugle
Hanne Rimmen

Butterfly er inspireret af den smukke, blå sommerfugl Morpho ssp., der har så smukke blå farver, at vingerne bliver brugt til smykker. Du kan fremhæve en eller flere af sommerfuglene i mønsteret, ved at brodere på dem med Paia glimmergarn.

en fantastisk farverig sweater
Sanne Bjerregaard

I vores seneste kollektion havde Sanne Bjerregaard designet den fineste, farverige Pippi til pigerne. Men selvfølgelig skal vi voksne kvinder også kunne strikke os en skøn, farverig sweater inspireret af Pippis fantastiske verden. Det er blevet til Petra og Pixi.

en fin mohair T-shirt
Sanne Bjerregaard

Denne fine mohair T-shirt er opkaldt efter designerens svigerdatter Emma, som ønskede sig en T-shirt strikket i mohair med et helt enkelt look. Det fik hun, dog tilføjet lidt glimmer og en fin skulderdetalje, bare fordi designeren ikke kunne lade være.

en blød cardigan med glimmer
Rachel Søgaard

Blødt strik med glimmer og en lille smule ”pang” til en festlig aften eller en festlig hverdag! Den lette cardigan gør sig godt over en let kjole eller en tynd skjorte.

en lækker og flotlet sweater i patent
Charlotte Kaae

Erenia er en lækker, florlet sweater strikket i patent. Ved at strikke patentstrik løst på tykke pinde får du et åbent, fint, næsten blondeagtigt look. På forstykket er der strikket mønster ved at skifte til patentvrang, dette giver et næsten skyggestrik-agtigt udseende.

en enkel, men glitrende sweater
Nanna Gudmand-Høyer
Karen Marie Dehn

Annabella er en helt enkel men glitrende sweater. Den kan laves med broderi, eller bare stå helt enkel, hvor glimmeret får lov at være det pynt, der skal være.

en fin sommer T-shirt med glimmer
Sarah Zachariasen

Dette design er skabt med inspiration fra eventyrets verden og designerens døtres kærlighed til glimmer og prinsesser.
Beata er en fin sommer T-shirt med guld og glimmer nok til at gøre enhver prinsesse tilfreds.

en lille babyspencer
Rachel Søgaard

En lille spencer i Merci, den dejligste blanding af uld og bomuld. Den kan bruges med blot en bodystocking og små, bare ben eller med strømpebukser og lange ærmer. Strikker du selerne ekstra lange, kan du blot flytte knappen, efterhånden som barnet vokser.

en sommerlig T-shirt
Ditte Lerche

Toldboden er søster til Kastellet, som var en del af sidste års forårskollektion. Kastellet blev et rigtigt sommerhit på grund af det fine, enkle design.

en stribet børnecardigan med glimmer
Sarah Zachariasen

Denne cardigan er designet med hjælp fra designerens døtre, der elsker glimmer og farver, så her bliver små og store pigers kærlighed til glimmer opfyldt i et ellers enkelt design med rig mulighed for at lege med farverne.

en lækker sweater
Ditte Lerche

Langelinie er en videreudvikling af det populære design Kastellet. Sweateren er strikket i et tykkere garn med større halsudskæring og lækre, store, puffede ærmer. Farven er valgt, fordi den minder designeren om nyspiret græs og forårsfornemmelser.

en sød cardigan til de allermindste
Sanne Bjerregaard

Amelia er en lille letstrikket cardigan i let A-facon til de allermindste. Cardiganen har fine glimmerdetaljer langs halskant og ærmekanter. Amelia er let at forlænge eller forkorte i både krops- og ærmelængde.

en let cardigan med broderi
Rachel Søgaard
Karen Marie Dehn

Denne rummelige cardigan i let uld kan bruges til det hele. Den bliver elegant over en kjole og helt hverdagsagtig til et par jeans. Vil du gøre noget ekstra ud af din cardigan, kan du brodere den smukke sommerfugl på ryggen – i lette sommerfarver som her, eller i dine helt egne farver.

en klassisk stribet bluse
Hanne Rimmen

Exuvia er en klassisk, stribet bluse med et fint grafisk udtryk strikket i lækker, blød uld. Modellen er både casual og elegant i sit snit, og kan med de mange farver i Arwetta Classic strikkes i et utal af forskellige farvekombinationer.

en skøn pigesweater med glimmer
Signe Strømgaard

Designeren er gået efter maksimal girly power i denne skønne pigesweater. Celestrina har både en fin melon-lyserød farve, masser af lækkert glimmer og seje snoninger oveni det hele. What’s not to love!

en klassisk, feminin sweater
Hanne Rimmen

Coocon er en klassisk, feminin sweater med et løst snit og smukke mønsterborter, der leder tankerne hen på forårets blomster. En fin sweater til forårets lidt kølige dage eller sene sommeraftener på terrassen – selvfølgelig med et hint af glimmer.

en smuk og blød sweater
Hanna Maciejewska

Iris er en rummelig, lidt kort sweater med sadelskuldre og brede, lige ærmer med et smukt, feminint hulmønster. Sweateren strikkes oppefra og ned i ét stykke og er uden efterfølgende montering. Det super bløde og fnuglette design strikkes i Merci og Tilia holdt sammen.

en raglansweater med snoninger til børn
Signe Strømgaard

Florian er en raglansweater med fede snoninger særligt designet til søde og seje børn. Peruvian Highland Wool er et skønt garn at strikke snoninger i, fordi resultatet altid bliver et harmonisk og tydeligt maskebillede – og så er der så mange fine farver at vælge imellem.

en fin og feminin sweater
Ditte Lerche

Hvem drømmer ikke om at sidde på en lyserød sky? Med Flora kan du strikke en florlet, lyserød mohairsky. Sweateren er strikket i rib med et enkelt hulmønster.
En tætsiddende sweater med et fint og feminint udtryk.

en fnuglet T-shirt med hulmønster
Hanna Maciejewska

Aricia er en fnuglet og blød T-shirt, der strikkes oppefra og ned og ud i ét med raglanudtagninger på bærestykket. Dette feminine design er inspireret af klassisk vintagestrik med korte ærmer og et rudeformet hulmønster nederst på kroppen.